BlogLees het laatste nieuws

wassen1

Ben jij lief voor je haar?

Hoe vaak was jij je haar? Of kammen, föhnen, stylen..etc. Al deze handelingen hebben namelijk invloed op de kwaliteit van je haar.

En meer dan we denken...

Onlangs werd het me maar weer eens duidelijk ( bij het zien van een wetenschappenlijk onderzoek ) hoe weinig de meeste daadwerkelijk eigenlijk van het haar af weten. Vandaar dat ik het volgende met jullie wil delen .. 

Haar wordt gezien als een sterk product. En dat is het ook best wel. Mits het niet chemisch behandelt is. Zodra er een kleur, permanent of wat dan ook aan te pas is gekomen is het haar beschadigd of in ieder geval zwakker. Niet zo te zien met het blote oog of zelfs niet voelen. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet zit. Ik wil ook niet meteen zeggen dat het heel persee slecht is, want het kan in sommige gevallen juist wat extra stevigheid aan je haar geven. Maar juist als je je haar uitdaagt, wees er dan daarnaast ook lief voor. 

Maar wat wil ik jullie meegeven?

- Probeer haren niet te vaak te wassen! ( is ook beter voor de kleur ) 1 a 2 maal per week is meer dan voldoende. Tussendoor gebruiken we gewoon droogshampoo... Het zal even wennen zijn in het begin, maar daarna wil je niet meer zonder.

- Gebruik na het wassen altijd een conditioner.. ja, ook bij wat fijner haar!

Waarom? twee redenen: de eerste is een shampoo of een conditioner hebben andere PH-waardes. Doordat de condtioner een zuurdere PH-waarde heeft ten opzichte van de shampoo heeft deze als eigenschap dat die de schubbenlaag mooi dicht legt. Daardoor blijft de kleur beter in je haar, geeft het meer glans en is het lastiger door te kammen. En ten tweede haar wat alleen met shampoo is gewassen is negatief geladen (hallo statisch haar) en trekt het dus ook eerder vuil en stof aan wat in de lucht hangt.. Moet je je haar weer wassen omdat het sneller vies is.

( er zijn ook alternatieven naast de regulieren condtioners, bijv. een leave-in spray of verzorgende schuim. )

! extra tip voor fijn haar.. Zorg voor een shampoo en condtioner zonder silicone deze verzwaren het haar te veel.

- Verwen je haar af en toe met een lekker haarmasker. Zeker in de zomermaanden kan je haar wel wat extra TLC gebruiken. Gebruik in combinatie met een vochtige warme handdoek die je om je haren doet of je heel charmant douchemutsje. Door de warmte dringen de werkzame stoffen nog dieper het haar in.

- Stijltang niet warmer zetten dan 185 graden. Door je haren te warm en te vaak met een stijltang te bewerken haal je de natuurlijke valling en veerkracht uit het haar. Dit is een blijvende schade en kan ook niet meer herstelt worden. Toch zonde...

Dit zijn de belangrijkste tips die ik met jullie wilde delen. Heb je vragen over jouw haar? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop gewoon even onze salon binnen.

Dus zorg goed voor je haar, want je haar is je enige accessoire wat je iedere dag draagt! 

 

STEF.

 

Zoeken