BANDHAAR

Een niet zo heel veel voorkomend haartype. Maar het kan verdraaid lastig zijn als je het hebt. Hoe weet jij of je bandhaar hebt? Of heb je bandhaar, maar weet je niet hoe er mee om te gaan. Lees dan vooral hieronder verder!

Onze haren kunnen we grof gezegd onderverdelen in 3 categorieën/ type haar.

  • -Rond:  gewillig, ideaal haar
  • -Ovaal: hier moet je al iets meer moeite doen, krullen kunnen sneller uitzakken etc.
  • -Band:  kan niet gepermanent worden, krullen zakken uit, toners pakken niet      

Een heel duidelijk kenmerk van dit bandhaar is dat het héél steil valt. Maar niet te verwarren met slap haar! Steil of slap haar zijn twee verschillende dingen. Dit haartype is juist heel sterk en wat grover van structuur. Eigenlijk kan je zeggen dat dit haar zo sterk is dat je het niet kunt veranderen. Heb jij slag of krul in je haar? Dan heb je dus per definitie geen bandhaar.

Iedereen kan bandhaar hebben, maar het komt meer voor onder mensen van Aziatische komaf. En het is iets waar je mee geboren word, het is dus niet iets wat je op latere leeftijd kan krijgen. Als jij veranderingen in je haar merkt zoals, haar dat steiler valt of als het haar ineens minder volume heeft, dan heeft dit met ander factoren te maken. Bijv. weersinvloeden, verandering van product, medicijngebruik, vitaminetekort of een verstoorde balans in hormonen.

Je kan er alleen achter komen of je bandhaar hebt d.m.v. een haarmeting met een haarmicrometer. 

En wat nu?

Wat heel frustrerend is dat dit haar heel wat beperkingen heeft als het op styling aan komt. Krullen maken met een krultang? Deze zakken binnen no time weer uit hoe goed je het haar ook verstevigd met producten. Permanent? Nope vergeet het maar. Dit haar laat zich niet veranderen !..jammer genoeg. 

Ook bij het kleuren van je haar kan je daar hinder van ondervinden. Toners zullen vrijwel geen effect geven op het haar. De haren zullen met een sterkere verf gekleurd moeten worden, maar ook dan geeft dat geen garantie dat een kleur goed blijft zitten.

Hoe gaan wij met bandhaar om?

Bandhaar vraagt om een goede kapper. 

Dit type haar MOET droog geknipt worden! Want je zier er alles in. Elke haar dat verkeerd is geknipt zie je. Wij beginnen dan ook altijd droog te knippen, wassen en drogen het vervolgens en daarna nog eens nalopen in droog haar. Dat maakt dan ook dat een knipbeurt iets langer duurt dan een standaard knipbehandeling, maar dat vinden we niet erg toch..? ( lekker momentje voor jezelf) 

Bandhaar heeft heus niet alleen nadelen. O.a.; dit haartype raakt niet zo snel beschadigd tijdens (ont)kleuren, behoudt meer glans en voelt voller aan.

Denk jij dat je wel eens bandhaar zou kunnen hebben kom dan gerust langs in onze salon voor een meting. Dan kunnen we een passende behandeling voor jouw en je haar vinden. 

 

STEF.

 

In het kort

STEF kappers is een laagdrempelige kapsalon met hoge salon service. Hier staan onze klanten voorop en luisteren we echt naar je wensen. Het allerbelangrijkste is dat jij uitstraalt wie je bent of wilt zijn. Alleen dan ben je ons perfecte visitekaartje.