wassen1

Ben jij lief voor je haar?

Hoe vaak was jij je haar? Of kammen, föhnen, stylen..etc. Al deze handelingen hebben namelijk invloed op de kwaliteit van je haar.

En meer dan we denken...

Onlangs werd het me maar weer eens duidelijk (bij het zien van een wetenschappenlijk onderzoek) hoe weinig we daadwerkelijk eigenlijk van het haar af weten. Vandaar dat ik het volgende met je wil delen.

Haar wordt gezien als een sterk product. En dat is het ook best wel. Mits het niet chemisch behandeld is. Zodra er een kleur, permanent of wat dan ook aan te pas is gekomen is het haar beschadigd of in ieder geval zwakker. Niet zo te zien met het blote oog of zelfs niet voelen. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet zit. Ik wil ook niet meteen zeggen dat het heel persee slecht is, want het kan in sommige gevallen juist wat extra stevigheid aan je haar geven. Maar juist als je je haar uitdaagt, wees er dan ook lief voor. 

Wat wil ik jullie meegeven?

- Probeer je haren niet te vaak te wassen! (is ook beter voor de kleur) 1 a 2 maal per week is meer dan voldoende. Tussendoor kun je wel gewoon droogshampoo gebruiken. Extra voordeel hiervan is dat het haar ook voller en steviger aanvoelt bij de haaraanzet. 

- Gebruik na het wassen altijd een conditioner.. ja, ook bij wat fijner haar!

Waarom? twee redenen;

De eerste is dat shampoo of conditioner een andere PH-waarde hebben. Doordat de condtioner een zuurdere PH-waarde heeft, heeft deze als eigenschap dat die de schubbenlaag sluit. Daardoor blijft de kleur langer in je haar, geeft het meer glans en is het makkelijker door te kammen.

En ten tweede haar wat alleen met shampoo is gewassen is negatief geladen (hallo statisch haar) en trekt het dus ook eerder vuil aan wat in de lucht hangt. Moet je je haar weer wassen omdat het sneller vies is.

Heb je last dat je haar te zacht wordt van een conditioner? Er zijn ook alternatieven naast de regulieren condtioners, bijv. een leave-in spray of verzorgende schuim. Deze zijn luchtiger en verzwaren het haar een stuk minder.

! Extra tip voor fijn haar.. kies voor een shampoo en conditioner zonder siliconen (ook deze verzwaren het haar te veel).

- Verwen je haar af en toe met een lekker haarmasker. Zeker in de zomermaanden kan je haar wel wat extra TLC gebruiken. Gebruik in combinatie met een vochtige warme handdoek die je om je haren doet of je douchemutsje. Doordat de warmte er onderblijft dringen de werkzame stoffen van het masker nog dieper in het haar.

- Stijltang niet warmer zetten dan 185 graden. Door je haren te warm en te vaak met een stijltang te bewerken haal je de natuurlijke valling en veerkracht uit het haar. Dit is een blijvende schade en kan ook niet meer herstelt worden. Toch zonde...

 

Zorg goed voor je haar, want het is je enige accessoire wat je iedere dag draagt! 

 

STEF.

 

In het kort

STEF kappers is een laagdrempelige kapsalon met hoge salon service. Hier staan onze klanten voorop en luisteren we echt naar je wensen. Het allerbelangrijkste is dat jij uitstraalt wie je bent of wilt zijn. Alleen dan ben je ons perfecte visitekaartje.