WAT TE DOEN BIJ EEN BAD HAIR DAY?

Natuurlijk je zou kunnen overwegen om gewoon thuis te blijven, je ziek te melden van je werk of school en zo al binge watching  je favo Netflix serie afkijken.. Klinkt heel verleidelijk als je het zo stelt, maar nogal rigoureus als je het mij vraagt. Maar ze zeggen niets voor niets ; “als je haar maar goed zit”

Wacht even voordat je zo’n drastisch besluit neemt en probeer eerst onze BAD HAIRDAY TIPS.

Zo kun jij toch prima toonbaar op je werk verschijnen…

TIP 1

Last van vet en futloos haar? En geen tijd om het te wassen..? Dan is je oplossing…..DROOGSHAMPOO!! Meestal is vooral de haaraanzet vettig/glanzend. Wat je het beste kunt doen is het haar iets omhoog tillen en daar bij de aanzet wat droogshampoo erin sprayen (dit doe je op DROOG haar) ik doe dit meestal alleen over de bovenlagen. Waar het dus in het zicht is. Laat het even intrekken (droogshampoo bevat talkpoeder wat ervoor zorgt dat het vet geabsorbeerd wordt) daarna schud je het overtollig er met je handen weer uit, of gebruik de föhn als je dit makkelijker vindt. Doe je dit niet dan zal de droogshampoo een doffe waas achter laten, zeker wanneer je wat donker haar hebt. Je kan vervolgens je haar verder af stylen zoals je dat gewent bent, maar gebruik niet teveel product bij de aanzet. Op deze manier kan je prima het wassen een dag of misschien wel twee uitstellen. Wat ook weer de houdbaarheid van de kleur bevordert. Let op. Dit product laat het haar wat stugger aanvoelen. Gebruik het daarom om met mate en liefst alleen bij de haaraanzet.

TIP 2

Heb je niet veel tijd en wil je snel een weelderige bos haar?

Maak met je stijltang krullen …? Huh? Ja met je stijltang. Dit gaat snel en handig.

Verdeel eerst het haar in drie lagen (als je heel dik haar hebt kun je beter vier lagen nemen) of je kan er ook voor kiezen om alleen aan de voorkant wat grove krullen te maken. Ben je nog sneller klaar.

Volg de onderstaande foto’s om je krullen te creëren en probeer de krullen om en om naar voor en naar achter in te draaien. En gebruik altijd een hitte schild om het haar te beschermen. Bijvoorbeeld MIND Maxima Volume deze heeft een hitteschild van 220 graden en verstevigd ook meteen. Waardoor je krullen de hele dag mooi blijven zitten.

krullenstap1    krullenstap3

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet een mooie weelderige bos. Wil je nog meer volume? Gebruik dan Keune Style Dry texurizer en toupeer het haar een klein beetje bij de haaraanzet. Borstel vervolgens het haar (wanneer het volledig is afgekoeld) voorzichting door. Doe je dit te snel dan zal je de krul er mee uitborstelen. En finish met een flexibele lak.

Et voilà! Klaar voor de dag.

TIP 3

Heb je een wat korter coupe, en staat je kruin weer eens omhoog of andere vervelende weerborstels? Je hoeft je haar echt niet nog een keer te wassen. Ook niet als er nog product van de vorige dag inzet. Het enige wat je nodig hebt is een waterspuitje. 

Spray het haar behoorlijk vochtig. Of spoel het onder de douche met alleen water uit (gebruik dus geen shampoo!) Kam je haar goed door. Föhn het droog zoals je gewend bent of laat het aan de lucht opdrogen. En je zult zien dat het haar weer snel lekker in model valt. En het geeft meteen een goede hold. Waarom het werkt? Doordat er nog restproduct in het haar zit wordt deze door het water weer geactiveerd en flexibel. Zo kan jij je haar weer opnieuw in model brengen.

TIP 4

Doe eens wat anders.

Ben je iemand die graag haar haar los draagt? Probeer eens wat anders door bijvoorbeeld je haar eens op te steken. Draag je je lok naar rechts? Probeer dan eens naar links of naar achter. Echt het zal je positief verrassen. Iedereen zal het opvallen dat je iets anders hebt met je haar, maar niemand weet de ware reden van je verandering. Het zit vaak tussen onze oren, we denken dan dat het haar “helemaal niet zit” terwijl het hooguit anders zit….

 

STEF